Exposities

Galerie Delfi Form organiseert tentoonstellingen van bekende kunstenaars met een origineel aanbod van kunstwerken. De tentoonstellingen bieden u een kijk op de hedendaagse kunst. Beelden en schilderijen worden samen getoond in onderlinge samenhang. De afwisselende exposities van gewaardeerde kunstenaars leveren een interessante dynamiek op voor de bezoeker, ook voor de terugkerende bezoeker. De tentoonstellingen bieden mogelijkheden voor verdieping van kennis over hedendaagse kunst.

De galerie selecteert kunst die de zintuigen prikkelt en de toeschouwer kan boeien door de zienswijze en kundigheden van de kunstenaar. De aandacht van de galeriehouder is gericht op het selecteren van kunstenaars die consistent werken aan een eigen beeldtaal, waarbij originaliteit voorop staat. De meeste kunstenaars die worden gekozen, zijn vele jaren - vaak meer dan 20 jaar op professioneel niveau en met passie bezig met hun vak.

Het standpunt van de galeriehouder is dat kwaliteit en originaliteit belangrijker is voor het onderscheid dan de stijl waarin gewerkt wordt. De liefde voor de kunst maakt een onderscheid tussen bijvoorbeeld realistische kunst of abstracte kunst onmogelijk.

De galerie is vanaf 1986 actief met het organiseren van tentoonstellingen in Zwolle. De galerie is gevestigd in het oude hart van Zwolle, bij het Grote Kerkplein in de Praubstraat, met in de nabijheid andere kunstinstellingen zoals museum De Fundatie en het Stedelijk Museum.

Komende expositie: Baldin en Saskia Pfaeltzer

01-03-2018 t/m 31-03-2018 | De maand maart staat in het teken van de lente. Voor veel mensen die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld zal dit seizoen weinig vruchtbare aarde bieden aan mensen die een nieuw bestaan moeten opbouwen.De kunstenaar Baldin poogt met behulp van schilderijen zich in deze benarde situatie in te leven.

Bekijk de expositie

Huidige expositie: Saskia Pfaeltzer

19-01-2018 t/m 28-02-2018 | Bewogen en onbewogen houdingen in de recente beelden van Saskia Pfaeltzer die ze heeft verbeeld in keramiek op voor haar karakteristieke wijze, dat wil zeggen dat op eigenzinnige karakters figureren in haar beelden. De tentoonstelling 'Stills' is te zien in Galerie Delfi Form te Zwolle tot en met 28 februari

Bekijk de expositie

Afgelopen expositie: Schitterend van Aard

21-12-2017 t/m 18-01-2018 | De tentoonstelling 'Schitterend van Aard' bevat een aantal glasobjecten van Louis La Rooy en Richard Price; beelden van brons op steen van Tom Seerden en schilderijen van Hans Vanhorck en Mattie Schilders.

Bekijk de expositie
Klik hier om naar een overzicht van afgelopen exposities te gaan.

Op de hoogte blijven?