Exposities

Galerie Delfi Form organiseert tentoonstellingen van bekende kunstenaars met een origineel aanbod van kunstwerken. De tentoonstellingen bieden u een kijk op de hedendaagse kunst. Beelden en schilderijen worden samen getoond in onderlinge samenhang. De afwisselende exposities van gewaardeerde kunstenaars leveren een interessante dynamiek op voor de bezoeker, ook voor de terugkerende bezoeker. De tentoonstellingen bieden mogelijkheden voor verdieping van kennis over hedendaagse kunst.

De galerie selecteert kunst die de zintuigen prikkelt en de toeschouwer kan boeien door de zienswijze en kundigheden van de kunstenaar. De aandacht van de galeriehouder is gericht op het selecteren van kunstenaars die consistent werken aan een eigen beeldtaal, waarbij originaliteit voorop staat. De meeste kunstenaars die worden gekozen, zijn vele jaren - vaak meer dan 20 jaar op professioneel niveau en met passie bezig met hun vak.

Het standpunt van de galeriehouder is dat kwaliteit en originaliteit belangrijker is voor het onderscheid dan de stijl waarin gewerkt wordt. De liefde voor de kunst maakt een onderscheid tussen bijvoorbeeld realistische kunst of abstracte kunst onmogelijk.

De galerie is vanaf 1986 actief met het organiseren van tentoonstellingen in Zwolle. De galerie is gevestigd in het oude hart van Zwolle, bij het Grote Kerkplein in de Praubstraat, met in de nabijheid andere kunstinstellingen zoals museum De Fundatie en het Stedelijk Museum.

Huidige expositie: Kunstoogst

30-09-2017 t/m 04-11-2017 | Raffaele Rossi (It) exposeert met gemengde technieken op paneel in galerie Delfi Form samen met landgenoot Bruno Pedrosa, die werkt in een abstract-expressionistische stijl. Meesterglasblazer Richard Price komt met een collectie glasobjecten in de expositie.

Bekijk de expositie

Afgelopen expositie: Seizoenen

24-08-2017 t/m 23-09-2017 | De titel van de tentoonstelling is verbonden aan de weefkleden en schilderijen van Marianne Benko. De weefkleden hebben het landschap als bron voor de verbeelding van de seizoenen. Met haar weefkleden sluit zij aan op een lange traditie van geweven voorstellingen in wandkleden en tapijten die in kastelen in Europa vanaf de elfde eeuw als bekleding dienden.De weefateliers in Vlaanderen hebben een grote rol gespeeld in de verbeelding van landschappen die Verdures werden genoemd.

Bekijk de expositie
Klik hier om naar een overzicht van afgelopen exposities te gaan.

Op de hoogte blijven?