Exposities

Galerie Delfi Form organiseert tentoonstellingen van bekende kunstenaars met een origineel aanbod van kunstwerken. De tentoonstellingen bieden u een kijk op de hedendaagse kunst. Beelden en schilderijen worden samen getoond in onderlinge samenhang. De afwisselende exposities van gewaardeerde kunstenaars leveren een interessante dynamiek op voor de bezoeker, ook voor de terugkerende bezoeker. De tentoonstellingen bieden mogelijkheden voor verdieping van kennis over hedendaagse kunst.

De galerie selecteert kunst die de zintuigen prikkelt en de toeschouwer kan boeien door de zienswijze en kundigheden van de kunstenaar. De aandacht van de galeriehouder is gericht op het selecteren van kunstenaars die consistent werken aan een eigen beeldtaal, waarbij originaliteit voorop staat. De meeste kunstenaars die worden gekozen, zijn vele jaren - vaak meer dan 20 jaar – op professioneel niveau en met passie bezig met hun vak.

Het standpunt van de galeriehouder is dat kwaliteit en originaliteit belangrijker is voor het onderscheid dan de stijl waarin gewerkt wordt. De liefde voor de kunst maakt een onderscheid tussen bijvoorbeeld realistische kunst of abstracte kunst onmogelijk.

De galerie is vanaf 1986 actief met het organiseren van tentoonstellingen in Zwolle. De galerie is gevestigd in het oude hart van Zwolle, bij het Grote Kerkplein in de Praubstraat, met in de nabijheid andere kunstinstellingen zoals museum De Fundatie en het Stedelijk Museum.

Huidige expositie: Toon Kuijpers en Michiel van Pinxteren

15-05-2018 t/m 23-06-2018 | Toon Kuijpers is een schilder die zich in zijn onderwerpkeuze altijd richt tot de natuur of naar de figuren en zijn omgeving. Het object, gezicht, mensfiguur of dier biedt de schilder ruimte voor interpretatie of bewustwording van specifieke eigenschappen die licht, kleur, vorm en inhoud tot aanwijzing strekken. De ruimtelijke beelden van Michiel van Pinxteren komen organisch tot stand in een werveling van poëtische geest en beeldend bewustzijn.

Bekijk de expositie

Afgelopen expositie: Hans Vredegoor en Kantcho Kanev

05-04-2018 t/m 05-05-2018 | 'Voor de Vorm en Meer' is een tentoonstelling met kunstwerken van Hans Vredegoor en Kantcho Kanev. Hans Vredegoor stelt beelden samen met verschillende materialen als marmer, koper en steen. Kantcho Kanev maakt schilderijen op doek en paneel met een vormentaal die mens en omgeving op elkaar betrekt. Te zien bij Delfi Form in Zwolle

Bekijk de expositie
Klik hier om naar een overzicht van afgelopen exposities te gaan.

Op de hoogte blijven?