Exposities

Galerie Delfi Form organiseert tentoonstellingen van bekende kunstenaars met een origineel aanbod van kunstwerken. De tentoonstellingen bieden u een kijk op de hedendaagse kunst. Beelden en schilderijen worden samen getoond in onderlinge samenhang. De afwisselende exposities van gewaardeerde kunstenaars leveren een interessante dynamiek op voor de bezoeker, ook voor de terugkerende bezoeker. De tentoonstellingen bieden mogelijkheden voor verdieping van kennis over hedendaagse kunst.

De galerie selecteert kunst die de zintuigen prikkelt en de toeschouwer kan boeien door de zienswijze en kundigheden van de kunstenaar. De aandacht van de galeriehouder is gericht op het selecteren van kunstenaars die consistent werken aan een eigen beeldtaal, waarbij originaliteit voorop staat. De meeste kunstenaars die worden gekozen, zijn vele jaren - vaak meer dan 20 jaar Ė op professioneel niveau en met passie bezig met hun vak.

Het standpunt van de galeriehouder is dat kwaliteit en originaliteit belangrijker is voor het onderscheid dan de stijl waarin gewerkt wordt. De liefde voor de kunst maakt een onderscheid tussen bijvoorbeeld realistische kunst of abstracte kunst onmogelijk.

De galerie is vanaf 1986 actief met het organiseren van tentoonstellingen in Zwolle. De galerie is gevestigd in het oude hart van Zwolle, bij het Grote Kerkplein in de Praubstraat, met in de nabijheid andere kunstinstellingen zoals museum De Fundatie en het Stedelijk Museum.

Huidige expositie: Mattie Schilders , Tom Seerden en Jan Leenknegt

10-11-2017 t/m 16-12-2017 | Deze expositie is gewijd aan de natuur als plaats en mogelijkheid om in weg te dromen. De kunstenaar Mattie Schilders doet dit door middels schilderijen en fotoschilderingen aandacht te geven aan de onbegrensde schoonheid en de daarin verborgen mystiek die de natuur biedt, met name als het vanuit een bepaalde positie wordt waargenomen. De kunstenaar Tom Seerden maakt van brons droomkastelen die of tegen rotswanden zijn geplaveid of op een pilaar van hout zijn genesteld. Jan Leenknegt is zeer geliefd bij particulieren en instellingen in BelgiŽ en Nederland door de ambachtelijke en poŽtische combinatie met glas en smeedwerk.

Bekijk de expositie

Afgelopen expositie: Kunstoogst

30-09-2017 t/m 04-11-2017 | Raffaele Rossi (It) exposeert met gemengde technieken op paneel in galerie Delfi Form samen met landgenoot Bruno Pedrosa, die werkt in een abstract-expressionistische stijl. Meesterglasblazer Richard Price komt met een collectie glasobjecten in de expositie.

Bekijk de expositie
Klik hier om naar een overzicht van afgelopen exposities te gaan.

Op de hoogte blijven?