Exposities

Galerie Delfi Form organiseert tentoonstellingen van bekende kunstenaars met een origineel aanbod van kunstwerken. De tentoonstellingen bieden u een kijk op de hedendaagse kunst. Beelden en schilderijen worden samen getoond in onderlinge samenhang. De afwisselende exposities van gewaardeerde kunstenaars leveren een interessante dynamiek op voor de bezoeker, ook voor de terugkerende bezoeker. De tentoonstellingen bieden mogelijkheden voor verdieping van kennis over hedendaagse kunst.

De galerie selecteert kunst die de zintuigen prikkelt en de toeschouwer kan boeien door de zienswijze en kundigheden van de kunstenaar. De aandacht van de galeriehouder is gericht op het selecteren van kunstenaars die consistent werken aan een eigen beeldtaal, waarbij originaliteit voorop staat. De meeste kunstenaars die worden gekozen, zijn vele jaren - vaak meer dan 20 jaar op professioneel niveau en met passie bezig met hun vak.

Het standpunt van de galeriehouder is dat kwaliteit en originaliteit belangrijker is voor het onderscheid dan de stijl waarin gewerkt wordt. De liefde voor de kunst maakt een onderscheid tussen bijvoorbeeld realistische kunst of abstracte kunst onmogelijk.

De galerie is vanaf 1986 actief met het organiseren van tentoonstellingen in Zwolle. De galerie is gevestigd in het oude hart van Zwolle, bij het Grote Kerkplein in de Praubstraat, met in de nabijheid andere kunstinstellingen zoals museum De Fundatie en het Stedelijk Museum.

Huidige expositie: Wim Steins (bronzen) ; Karin van Ommeren (beelden van graniet); Raffaele Rossi (g.t. op paneel) e.a.

23-11-2018 t/m 23-12-2018 | De beelden van Wim Steins en van Karin van Ommeren verschillen nogal in stijl en materiaal. Samen vormen ze bijna uitersten in beweging en rust, hoewel deze beide dimensies ook in het afzonderlijk oeuvre van de kunstenaars is te zien. Een boeiende samenkomst van hedendaagse beeldende kunst waarmee galerie Delfi Form het tentoonstellingsprogramma voor dit jaar afsluit.

Bekijk de expositie

Afgelopen expositie: Optima Forma

18-10-2018 t/m 17-11-2018 | De tentoonstelling 'Optima Forma' is samengesteld door galerie Delfi Form met kunstwerken van de kunstenaars Roel Endendijk, Anja Jager, Toen Mertens en Karin van Ommeren. Deze kunstenaars zijn bedreven in techniek en hebben een kunstenaarspraktijk door jarenlange ervaring met een rijk en rijp oeuvre om te tonen.

Bekijk de expositie
Klik hier om naar een overzicht van afgelopen exposities te gaan.

Op de hoogte blijven?