Kunstenaar: Daniel Levi

Reisverslagen in keramiek

Daniël Levi is geboren in Israël en is na zijn 21e in Nederland gekomen. Hij volgde de Rietveld Academie in Amsterdam en heeft meerdere stipendia gekregen voor stimulering van zijn ontwikkeling. Hij won de Inax Designprijs in Japan en werd uitgenodigd voor de XVIIIe internationale biënale in Vallauris in de Côte d' Azur, bekend door de keramiekwerkplaats van Picasso. Hij deed mee aan verschillende expositieprojecten in Amerika, zoals de participatie in een rondreizende tentoonstelling 'Confrontational Ceramics' lands 6 verschillende musea in 6 verschillende staten van Amerika.
Het werk van Daniel Levi wordt gekenmerkt door een grote liefde voor reizen en architectuur. 
De keramische creaties van Daniel Levi zijn vrije fantasieën waarin abstracte en figuratieve elementen kunnen versmelten.
De abstracte elementen accentueren de ongepolijste oerelementen die voortkomen uit het geologische karakter van het gesteente ter plekke dat de bron van een nieuw te creëren object wordt en Daniel Levi hebben geïnspireerd tot het maken van de constructie waaruit geschiedenis van de plaatselijke cultuur en natuur gedestilleerd kan worden. In de taal van zijn beelden spreekt een heroriëntatie van visie op natuur- en cultuurverschijnselen vanuit een caleidoscopisch perspectief.

Tentoonstelling Galerie Delfi Form 2012, 2021

Zijn werk bevindt zich in verschillende collecties waaronder het Inax Museum te Tokyo, de KPMG collectie te Utrecht en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.