Artikel: Project 'China II' van Saskia Pfaeltzer

26-04-2013

Verblijf Saskia Pfaeltzer in de porseleinstad Jingdezhen in China

De kunstenares heeft inmiddels meerdere jaren ervaring in het maken van keramische beelden, na een levenlang bronzen te hebben vervaardigd. Om zich veelzijdig in de materie van de keramiek te kunnen ontwikkelen verblijft zij regelmatig in China waar immers de bakermat ligt voor wonderschoon porselein. Haar verblijf in Jingdezhen heeft haar artistieke mogelijkheden vleugels gegeven zodat haar veelzijdige talent optimaal tot z'n recht komt. Nieuwe ideeën worden vakkundig omgezet in beelden waarin duizenden jaren van kunst en kunstgeschiedenis; filosofische reflecties en bespiegelingen van de ziel te bespeuren zijn. Oude celadonkleuren figureren naast hedendaagse goudglazuren; nieuw porselein verhaalt van de oude geschiedenis van de mensheid zoals die vorm heeft gekregen in relatie tot de 'wilde' natuur.

In de galerie is nu een tweede presentatie te zien van de resultaten van haar tweede verblijf in de Chinese porseleinstad: "China II". Er zijn beschilderde komvazen te zien en mens- en dierfiguren in de voor haar kenmerkende stijl: ontwerpen in een losse stijl dat getuigd van grote artistieke begaafdheid.

Saskia Pfaeltzer volgde haar opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst Amsterdam, afdeling beeldhouwen en monumentaal schilderen.

Saskia Pfaeltzer maakt beelden van brons en keramiek. Hiernaast maakt ze schilderijen, tekeningen en pastels. Veel van haar bronzen figuren zijn dansers en danseressen. Deze figuren, bevroren in de tijd, stralen sereniteit en rust uit maar blijven in de greep van de beweging. In het keramische werk komen zowel haar schilder- en tekentalenten aan bod als wel haar vaardigheden in het maken van ruimtelijk werk.

Home | Nieuws | Project 'China II' van Saskia Pfaeltzer

Op de hoogte blijven?