Artikel: Met het oog op detail

18-08-2018

Tentoonstelling ‘Met het oog op detail’ van 18 augustus t/m 22 september te zien in Galerie Delfi Form te Zwolle

De tentoonstelling laat kunstenaars zien die werken in uiteenlopende stijlen variërend van ‘realistisch’ en ‘surrealistisch’ tot ‘expressionistisch’.

De galeriehouder wil in zijn galeriebeleid laten zien dat de verschillen groot kunnen lijken bij een eerste aanblik maar dat deze verschillen kleiner kunnen worden door de aandacht te verleggen naar details en sfeerimpressies. De grootste zorg van de kunstenaar ligt bij het verkrijgen van kwaliteit van het totaalbeeld. Juist in het detail toont zich de meester. Bij realistische schilders wordt dit meer als vanzelfsprekend gezien, maar juist ook bij abstracte werken en expressionistische werken wordt de kwaliteit overtuigend als de toeschouwer een geheel ervaart. Dat details niet altijd heel precies en fijn geschilderd hoeven te zijn, wordt in deze tentoonstelling duidelijk zichtbaar. Bij nader inzien blijkt dat bij de geselecteerde kunstenaars heel precies de juiste sfeerimpressies geven worden terwijl in de techniek juist gestreefd wordt naar een zekere mate van ‘lossigheid’. De overeenkomst in intentie is overduidelijk gelegen in de vitalisering van de materie op de vierkante millimeter ten behoeve van een sprekend totaalbeeld.

De uitgenodigde kunstenaars voor deze tentoonstelling zijn Michael Buter met expressionistische schilderijen van steden en vossen; de surrealistische schilder en beeldenmaker Annemarie Petri; en de realistisch werkende schilder en beeldhouwer Qiangli Liang.

Home | Nieuws | Met het oog op detail

Op de hoogte blijven?