Artikel: Flitstentoonstelling Barbara Broekman

21-10-2010

De flitstentoonstelling van kunstwerken van de textielkunstenares Barbara Broekman is een korte tentoonstelling die loopt van 21 oktober tot en met 31 oktober.
Barbara Broekman is een bekende naam in de textielkunst en heeft vele opdrachten op haar naam staan.
Voor bedrijven, overheden en instellingen heeft zij in opdracht grote werken uitgevoerd voor binnen en buiten.
Het ontwerp voor het Buikslotermeerplein in Amsterdam is van haar hand. Hier is niet met textiel gewerkt maar met mozaïek van tegels. In de galerie zijn handgeborduurde "schilderingen" te zien op groot formaat en klein formaat.

De geborduurde schilderingen van Barbara Broekman hebben een opvallend aantrekkelijke uitstraling door het gebruik van katoen als borduurgaren. Met de kettingsteek worden deze kleden geheel met de hand geborduurd. De voorstellingen zijn gelaagd opgebouwd, alsof er verschillende scenario's over elkaar heen zijn gelegd.

Door een eigentijdse opvatting over compositie, waardoor achtergrond en voorgrond met elkaar verweven zijn, krijgt het concept een dominante rol toebedeeld, waardoor het materiaal uit de traditionele toepassingen gehaald wordt.

In de galerie zijn voorstellingen te zien uit de "landenserie", waarin het thema "moeder en kind" centraal staat. Zowel mensen als omgeving zijn voor het land herkenbaar gemaakt en vragen zo aandacht voor de leefomstandigheden en de bijzondere capaciteiten van de mens om vorm en inhoud te geven aan  leven en werken.

Home | Nieuws | Flitstentoonstelling Barbara Broekman

Op de hoogte blijven?