Exposities

Galerie Delfi Form organiseert tentoonstellingen van bekende kunstenaars met een origineel aanbod van kunstwerken. De tentoonstellingen bieden u een kijk op de hedendaagse kunst. Beelden en schilderijen worden samen getoond in onderlinge samenhang. De afwisselende exposities van gewaardeerde kunstenaars leveren een interessante dynamiek op voor de bezoeker, ook voor de terugkerende bezoeker. De tentoonstellingen bieden mogelijkheden voor verdieping van kennis over hedendaagse kunst.

De galerie selecteert kunst die de zintuigen prikkelt en de toeschouwer kan boeien door de zienswijze en kundigheden van de kunstenaar. De aandacht van de galeriehouder is gericht op het selecteren van kunstenaars die consistent werken aan een eigen beeldtaal, waarbij originaliteit voorop staat. De meeste kunstenaars die worden gekozen, zijn vele jaren - vaak meer dan 20 jaar op professioneel niveau en met passie bezig met hun vak.

Het standpunt van de galeriehouder is dat kwaliteit en originaliteit belangrijker is voor het onderscheid dan de stijl waarin gewerkt wordt. De liefde voor de kunst maakt een onderscheid tussen bijvoorbeeld realistische kunst of abstracte kunst onmogelijk.

De galerie is vanaf 1986 actief met het organiseren van tentoonstellingen in Zwolle. De galerie is gevestigd in het oude hart van Zwolle, bij het Grote Kerkplein in de Praubstraat, met in de nabijheid andere kunstinstellingen zoals museum De Fundatie en het Stedelijk Museum.

Huidige expositie: 'Nieuws van de beelden'

21-01-2022 t/m 28-02-2022 | De eerste tentoonstelling in 2022 gaat van start met beelden van Michiel van Pinxteren, Hans Vredegoor, aangevuld met eerder opgestelde beelden van Daniel Levi, Saskia Pfaeltzer en Louis La Rooy. Veel variatie dus en zeer de moeite waard om te komen bekijken.

Bekijk de expositie

Afgelopen expositie: 'Waar-Om'

04-12-2021 t/m 08-01-2022 | Wat we zien is meestal tastbaar en in ruimtelijke dimensies te begrijpen. Bij het zien van goede kunst komt er nog een dimensie bij waardoor de beleving in principe grenzeloos wordt. Vensters naar andere belevingswerelden worden geopend. Misschien wordt de beleving wel sterker als we onszelf gaan bevragen op wat we eigenlijk zien. De beelden van kunstenaar Hans Vredegoor nemen ons mee in een bevreemdende verkenningstocht...

Bekijk de expositie
Klik hier om naar een overzicht van afgelopen exposities te gaan.

Op de hoogte blijven?