Exposities

Galerie Delfi Form organiseert tentoonstellingen van bekende kunstenaars met een origineel aanbod van kunstwerken. De tentoonstellingen bieden u een kijk op de hedendaagse kunst. Beelden en schilderijen worden samen getoond in onderlinge samenhang. De afwisselende exposities van gewaardeerde kunstenaars leveren een interessante dynamiek op voor de bezoeker, ook voor de terugkerende bezoeker. De tentoonstellingen bieden mogelijkheden voor verdieping van kennis over hedendaagse kunst.

De galerie selecteert kunst die de zintuigen prikkelt en de toeschouwer kan boeien door de zienswijze en kundigheden van de kunstenaar. De aandacht van de galeriehouder is gericht op het selecteren van kunstenaars die consistent werken aan een eigen beeldtaal, waarbij originaliteit voorop staat. De meeste kunstenaars die worden gekozen, zijn vele jaren - vaak meer dan 20 jaar – op professioneel niveau en met passie bezig met hun vak.

Het standpunt van de galeriehouder is dat kwaliteit en originaliteit belangrijker is voor het onderscheid dan de stijl waarin gewerkt wordt. De liefde voor de kunst maakt een onderscheid tussen bijvoorbeeld realistische kunst of abstracte kunst onmogelijk.

De galerie is vanaf 1986 actief met het organiseren van tentoonstellingen in Zwolle. De galerie is gevestigd in het oude hart van Zwolle, bij het Grote Kerkplein in de Praubstraat, met in de nabijheid andere kunstinstellingen zoals museum De Fundatie en het Stedelijk Museum.

Huidige expositie: 'verweven met de natuur'

01-07-2021 t/m 28-08-2021 | De wisseling van kunst en kunstenaars in de tentoonstelling betreft nu de toevoeging van een vijftal grote wandkleden die zijn ontworpen door Marianne Benkö. Haar ontwerpen krijgen inmiddels aandacht van veel textielliefhebbers en liefhebbers van 'warme' doeken die in strakke interieurs een gloedvolle inbreng kunnen hebben.

Bekijk de expositie

Afgelopen expositie: 'Made with Love'

01-06-2021 t/m 30-06-2021 | Liefhebben kan geen gebiedende wijs zijn, alleen toewijding werkt en daarmee kunnen kunstenaars inspireren en overtuigen. Deze maand gaan we na de volledige lockdown weer van start met een groepstentoonstelling. Het is een gevarieerde tentoonstelling met beelden en schilderijen die door vakmanschap getuigen van het bijzondere leven.

Bekijk de expositie
Klik hier om naar een overzicht van afgelopen exposities te gaan.

Op de hoogte blijven?